Član Predsjedništva BiH, prvi čovjek Stranke Demokratske Akcije, i omiljeno djete Alije Izetbegvovića, Bakir A. Izetbegović gostovao je u Centralnom dnevniku FACE TV-a, i ovom prilikom govorio o tome kako su novinari malo depresivni, o značaju svojih brojnih apelacija i naglasio da, kada njega ne bi bilo, neko drugi bi zauzeo njegovo mjesto, a ta osoba ne bi bila Alijin sin.

O svom radu Izetbegović je rekao da je samo Brisel može da procjeni napredak u Bosni i Hercegovini, i obrazložio da narod jednostavno ne vidi kako je u državi “svakim danom sve bolje”.

Novinarima FACE TV-a član Predsjedništva požalio se i na nekolegijalnost ostalih aktera bh. političke scene: “Dodiku je i ovo entiteta puno, Čović bi još jedan, a ja pokušavam da igram na ovaj bošnjački ‘malo Turska malo EU’ fazon a da država ostane u komadu.”

O stanju medija, Izetbegović kaže: “Ovi današnji novinari su meni svi malo tužnjikavi, depresivni, nikakvi. Pa ove novine današnje sve same crne hronike. Ovamo korupcija u javnim konkursima, tamo poginulo troje zbog nemara javnih preduzeća. Niko neće da piše o pozitivnim stvarima u Bosni – pa klinci nam idu na takmičenja, osvajaju medalje, a vi novinari samo po nama političarima.”

Za Fahrudina Radončića, Izetbegović je rekao da je siguran “kao igrat na kerove u Williamsu”, a za svoju suprugu Sebiju Izetbegović da “je korektna žena iz patrijarhalne kuće koja dobro zna šta sa mnom uopšte može početi pričati.”

“Nisam vam ja elokventan političar, znam ja ponekad i glupost lupiti. Zato sam efikasan! Bosna se nije raspala, još malo pa će nam Evropa priznat vozačke, žena mi plava – stari bi bio ponosan.” dodao je predsjednik SDA, koji je kako kaže u mladosti htio biti umjetnik.