Zvijezda petokraka uzdanica SDP-a po pitanju obavljanja funkcija na budžetu, Bakir Hadžiomerović, odlučio je da svoje talente i znanja podijeli sa mladima. Pored nove funkcije koju je dobio, naravno na budžetu, Hadžiomerović pokreće i vlastiti kurs “Kako dobiti javne funkcije”.

“Javnost me pamti kao urednika i voditelja emisije 60 minuta, ali ja sam zapravo jedan ozbiljan vojnik SDP-ove škole za zauzimanje javnih funkcija. Uvijek sam volio kod SDP-a što je to radio suptilno, pa je svakoga od nas raji prodavao kao uspješne novinare, muzičare, režisere, grafičke dizajnere i ostale umjetnike, a zapravo smo bili isključivo stranački ljudi. Ja sam eto ostao zapamćen kao urednik emisije 60 minuta”, rekao je Hadžiomerović.

Svoja znanja i iskustva, Bakir će prenositi mladim generacijama kroz svoj kurs “Kako dobiti javne funkcije”.

“Ja jesam po zanimanju novinar, ali se bavim i muzikom. Međutim poslove koje sam često dobivao nemaju veze sa dvije navedene profesije, ali od nečega mora da se živi. Iako već dugo nisam u SDP-u, i dalje me predlažu na različite funkcije, i to je možda jedna od najljepših stvari SDP-a. Bio ili ne u stranci, uvijek mogu računati na tebe. Mladi ljudi će kroz ovaj kurs naučiti sve tajne kako da se domognete neke javne funkcije, kako se prodati i od sebe napraviti bitnu facu u ovom gradu, iako ste bitni sami sebi isključivo”, dodao je Hadžiomerović.

Kurs će trajati šest mjeseci, a cijena za svakog polaznika će iznositi 1600 KM plus PDV. Kurs će biti podijeljen u tri etape, osnovi odabira vladajuće stranke, kako prodati sebe i kako se boriti za najplaćenije funkcije.