Predstavnici Udruženja baka i nana “Vozimo se rano ujutru tramvajem i kontrolišemo potkošulje” na današnjoj konferenciji za medije službeno su dali do znanja javnosti da je produžen rok nošenja potkošulja do avgusta za sve unuke diljem Bosne i Hercegovine.

“Zbog ovako lošeg vremena mi nismo imali drugu mogućnost nego da produžimo rok za nošenje potkošulja do avgusta kada će naša odluka biti revidirana i ako vidimo da se vrijeme poboljšalo i da je moguće relaksirati naredbu, mi ćemo je, svakako, relaksirati. Nama je zdravlje naše djece i naših unuka izuzetno bitno, odnosno na prvom je mjestu. Iz ovog razloga nema smisla da se sada, po ovakvom vremenu i na ovoj vjetrometini, ukida obaveza nošenja potkošulja. Ukoliko je neophodno, mi ćemo do kraja istrajati u tome da se one nose do kraja godine, ako to znači zaštita naše djece. Napominjemo unuke da će biti podvrgnuti svakodnevnom kontroliranju poštivanja ovih mjera i ako iste ne budu poštovali, uvest ćemo i obavezu nošenja duplih čarapa na neodređeno vrijeme. Bitno je samo da smo svi živi i zdravi, a za drugo ćemo lako” – izjavila je Ana Babica, profesionalna baka i predstavnica Udruženja.

Iz Udruženja su napomenuli da će svako kršenje navedenih naredbi biti sankcionisano većim i strožijim restriktivnim mjerama.