Baja Mali Knindža kreće na turneju po Iraku za junačke snage ISIL-a. Naime, renomirani umjetnik je uvidio novu priliku za promociju i širenje tržišta nakon što je zapaljeno nekoliko džamija i ljudi generalno ratuju međusobno.

“Imam malo problema da shvatim ko je tu ko, jer moja umjetnost je onako jednostrana u smislu zabave. Uzme se jedna strana i gruha se po onoj drugoj sve što se može. A eto, do sad nisam imao prilike imati kontakta ili nekog velikog posjeta tim arapskim svjetovima, pa dok malo utanačim oko strane, počinjem turneju. Najvjerovatnije ću se orijentisati prema ISIL-u”, izjavio je renomirani estradni umjetnik.

Kako saznajemo od menadžera i bukera Aziza al Džihadija, event će promovisati Boom produkcija. Plakati će malo biti problematični, jer moraju da se pripreme trojezično – srpskom, arapskom i engleskom za borce ISIL-a koji dolaze iz Evrope i ne znaju arapski jezik.

Osim toga, ISIL zabranjuje korištenje ljudskih lica na fotografijama, pa se Baja Mali Knindža boji da će u mnogome izgubiti dio ženske publike zbog nemogućnosti da pokaže svoje fizičke adute.

“Mi se nadamo da će koncert da gori. Biće ovo prava bomba za naše vojnike i nadamo se da će biti motivisani da još češće i bolje idu u borbu. Iako ćemo malo morati prilagoditi repertoar da im bude bliži i razumljiviji, ali to ćemo uraditi u saradnji sa estradnim umjetnikom zbog njegovog pjesničkog senzibiliteta, da ga puno ne kvarimo, a da opet bude prilagođeno”, rekao je Al Džihadi, glavni producent koncerta.

Poznati pjevač je dodao da mu je drago da se sjetio novog tržišta, jer na Balkanu ratna muzika više nije popularna.

“Ovi naši se okrenuli zapadnjačkim vrijednostima, samo neke šampanjce i parfeme spominju. Više niko ne voli dobru, staru, ratnu pjesmu koja poziva na ubijanje i spominje oružje. Krenuo sam bio na ukrajinsko tržište, ali su ono to nešto baš brzo završili. Sad ću se fokusirati u potpunosti na arapski svijet, jer ovdje se to nikad ne završava”, rekao je Baja.

Koncert će se održati na stratištu porušene džamije u Al-Nuri u Mosulu, a kako ekskluzivno saznajemo, prva numera će biti “Došlo vrijeme da se ISIL-ovci svete, sve džamije u oblake lete”.