Udruženje babinih sinova “Pijemo Moet i jedemo kavijar u somunu” nakon današnje objave da neće biti održan Sarajevo film festival u istom formatu kao i svake godine, najavilo je održavanje masovnih protesta zbog ove odluke.

Mi ovo više ne možemo podnjeti. Znači nismo ništa rekli kad nismo mogli da izlazimo u kafane kako treba, pa smo šutili i kada su nam zabranili da pijemo Moet u centru grada nadajući se da ćemo sve moći nadoknaditi tokom ovogišnjeg SFF-a. Nema smisla da nam se ovaj, jedinstven događaj u godini, na ovaj način uništi. Mislim razumijemo mi i koronu i pandemiju i sve to ali neophodno je da jednom godišnje furamo autima po gradu. Znate kako, mi naša auta spremamo po čitavu godinu kako bismo mogli fino da kružimo po gradu i pokažemo kako smo ih fino sredili i kako smo ih opremili. Za koga smo mi ovo spremali? Sami za sebe? Da se onako vozamo? Ne možemo se vozati bez publike, mislim džaba smo onda i vozački polagali. Ovi protesti su jedini demokratski način da zaustavimo veliku svjetsku zavjeru koja prijeti da zaustavi jedan ovako elitan događaj u svijetu. E pa neće moći, nećemo to dopustiti” – izjavio je za naš portal Amirov Mali.

Protesti su planirani za sutra od jedan sat poslije podne, nakon druge jutarnje kafice i trećeg kruga po gradu, kako najavljuju iz Udruženja.