Cijene goriva rastu iz dana u dan, a sami vozači više nemaju mogućnosti da koriste automobile. Zbog toga su autosaloni u glavnom gradu odlučili da prilagode svoju ponudu trenutnoj situaciji.

“Svjesni činjenice da prodaja automobile više ne ide nikako, morali smo prilagoditi svoju trenutnu ponudu. Povukli smo sve automobile iz salona i napravili određene izmjene, odredili nove cijene i objasnili našim prodavačima šta prodaju i kako da se ponašaju prema kupcima. Pored toga smo uveli i novi sistem garancije, shodno proizvodima koje sada nudimo. Vjerujte da je već ogromna pomama za našim prijevoznim sredstvima, jer građani zaista nemaju para da troše na gorivo”, navodi Reuf Muntač, šef prodaje u jednom autosalonu u Sarajevu.

Autosaloni će od sada nuditi prodaju novih kočija, ali i konja, u ovisnosti kakve su potrebe kupaca. Cilj je da se maksimalno prilagodi novi način transporta i da oni sretnici koji i dalje voze automobile, imaju u vidu šta mogu očekivati na cesti.

“Imamo različite vrste kočija u ponudi, od sportskih dvosjeda, preko kočija za četvero pa do onih u koje može stati i do osam ljudi. Također, prodavat ćemo zasebno i konje, za sve one koji vole voziti motore, a nemaju novca za gorivo. Po pitanju konja zaista imamo širok izbor, od neke vrhunske A klase poput Arapskog bijelog konja, preko Mustanga do američkog Kentucky-a, sve je u ponudi i mogu se naručiti u različitim bojama, u ovisnosti od želje kupca”, dodao je Muntač.

Kupci će dobiti uputu kako da svoju garažu pretvore u štalu, koliko je potrebno dnevno hraniti konja i kako održavati točkove i vijke na kočiji.