Obzirom na to da je izborna godina, a po tradiciji našeg naroda u izbornoj godini se grade i popravljaju ceste građanima je otežan odlazak na more. Zadnji slučaj desio se Bradini kada su se zbog radova na cesti formirale kilometarske kolone. Zbog toga su autoceste FBiH izdale uputstva građanima i poručite im da na odmor krenu nekoliko dana ranije kako bi stigli na vrijeme.

“Izbori su i moramo pratiti uputstva političara kako bi oni skupili jeftine političke poene. Mislim da smo pogriješili kada smo u pola sezone uzeli da radimo jednu od najprometnijih cesta, ali šta je tu je. Građanima poručujem da slobodno krenu nekoliko dana ranije na odmor kako bi stigli na vrijeme zbog veliki gužvi kroz našu zemlju. Evo primjera, ako ste rezervisali more od 15.08. vi slobodno možete da krenete od kuće 10.08. i tako vam gužve neće stvarati problem, rekao je Hazim Kolona, stručnjak za gužve na putu.

Građani naše zemlje odlučili su poslušati savjete koje su im dali iz autocesta FBiH i tako olakšati sve putovanje i odmor.

“Jest da imam samo sedam dana godišnjeg i da smo svo to vrijeme odlučili provesti na odmoru ipak nećemo uspjeti. Smanjio sam rezervaciju hotela sa sedam dana na tri i nadam se da će mi ova ostala četiri dana biti dovoljna da dođem do Hrvatske i da se vratim kući. smatram da je dva dana puta u jednom smjeru malo, ali ne i neizvodljivo jer sam ja ipak iskusan vozač koji poznaje ceste BiH”, rekao je Armin Turbina, vozač kamiona iz Tuzle.