Rupe na putevima postale su sastavni dio kulture saobraćaja u našoj zemlji. Rupe stvaraju poseban osjećaj vožnje koji skoro nigdje u svijetu ne možete iskusiti. Zbog svega toga Autoceste FBiH najavile su da će od sada praviti rupe i na novim cestama.

“Rupe su jednostavno sastavni dio naših cesta. Iako napravimo novu cestu koja nema nijednu jedinu rupu na sebi one se brzo otvore. Vozači su naviknuti na to i ko smo sada mi da im to uskračujemo. Dobili smo dosta pritužbi da su nam ceste previše dobre i da se pojedini vozači nikako ne mogu naviknuti na to. Zbog toga smo odlučili da od sada pravimo rupe i na novim cestama prije otvaranje tih dionica. Šta nam je teško na novim cestama da napravimo nekoliko rupa kako bi udovoljili našim vozačima. Istina da će radovi tako trajati malo duže, ali za komfor i udobnost vožnje po rupama treba malo i sačekati”, rekao je Ademir Lopata, stručnjak za izgradnju cesta.

Vozači su odmah podržali ovu odluku Autocesta FBiH i nadaju se da će se na ovaj način lakše naviknuti na nove ceste.

“Prije je bilo malo teško jer vi sa ceste gdje je rupa na rupi pređete na cestu na kojoj nema ni jedna rupa. To je strašan šok i vi odmah morate prilagoditi svoj način vožnje. Međutim, veoma nam je drago da što su u Autocestama FBiH vidjeli ovaj problem i odlučili ga riješiti. Sada kada budu pravili rupe i na našim cestama sve će biti puno lakše i hvala im na tome”, rekao je Andrija Kvačilo, profesionalni vozač iz Maglaja.