Direktor OSA-e je trenutno u sudskom procesu, u kojem se tereti po nekoliko tačaka optužnice. Tužilaštvo BiH je trenutno u fazi prikupljanja materijala i svjedoka, kako bi mogli u konačnici formirati slučaj.

“Gotovo smo priveli kraju ovaj pripremni dio procesa za konačno suđenje, sada trenutno finaliziramo i listu svjedoka koje ćemo pozvati da nam daju svoj iskaz oko kompletnog slučaja. U moru svjedoka koje smo pozvali, izdvaja se jedan koji bi čak mogao biti i ključni u čitavom procesu. On je držao na očima Osmana Mehmedagića stalno već trideset godina, tako da ćemo njega čuvati za sami kraj suđenja. Možda ga čak i stavimo u izolaciju do samog suđenja, obzirom da je u pitanju njegova sigurnost”, ističe glavni tužitelj Oleg Čavka.

Ključni svjedok suđenja će biti asfalt ispred Mehmedagićeve kuće, koji je odmah danas po nalogu podignut sa lokaliteta i odnesen na sigurno mjesto.

Ono što sam ja vidio to ni pas s maslom ne bi mogao pojesti. Ali ne bih ja nikada svog Osmicu prodo, iako je znao da nekada nezgodno parkira na mene automobil, pljune ili napravi neki tal u kasne noćne sate. Dobro ću se držati na sudu i neću ga cinkariti. Bitno je naglasiti da ja tu ne stojim džaba tri decenije bez razloga i da me niko do sada nije renovirao. Postoji razlog za to koji ja neću otkriti, a kada bi me podigli vidjeli bi šta sve krijem ispod sebe”, kaže ključni svjedok asfalt.

Asfalt je nakon odstranjivanja sa lica mjesta ostavio jedan dio sebe na tlu, kako se ne bi otkrili detalji iz prošlosti Osmana Mehmedagića.