Arkanov tigar, za kojeg se nekoliko godina smatralo da je uginuo, pronađen je živ na Kipru. Iako vidno ostareo, za šta je kriv sam zub vremena, tigar se veoma dobro drži. Ili bi se barem tako reklo izdaleka.

Mladunče tigra koje je Željku Ražnatoviću i Srpskoj dobrovoljačkoj gardi pravilo društvo još u vreme Vukovara kasnije se proslavio po ulozi u spotu “Monotonija” (Ražnatović, 1995). Pred njim je od tog momenta bila internacionalna karijera, koju je morao da napusti zbog velike ljubavi sa svojom družicom. Od tada o njemu niko nije čuo ni reči. Aleksis Citat, naš dopisnik iz Nikozije, izveštava da je jedan tamošnji sudski veštak fotografske struke fotošop-gimp metodom utvrdio identitet tigra.

“Nakon prethodnog istraživanja mogućih lokacija na kojima tigar boravi, pratili smo trag novca i kretanja, i došli do neverovatne spoznaje. Arkanov tigar je živ, vitalan i ništa mu ne fali. Ovde ima izuzetno dobro društvo, i snabdeven je svime što mu je potrebno. U vreme kada smo ga posmatrali, najviše vremena provodio je sa odbeglim Putinovim tigrom Justinom”, izveštava Citat.

Na temelju ovog saznanja pojedini eminentni istraživači i gorljivi istraživački novinari nastavljaju potragu za Arkanom, verujući u stari profesionalni uzus – gde ima dima, ima i vatre!