Zbog sve veće potrebe za postojanjem utičnica u svim mjestima na kojima ljudi borave i sve veće zavisnosti ljudskih života od tehnologije i smarthphona, kompanija Apple odlučila se prva ući u još neotkriveno polje informacijskih tehnologija, a to je povezivanje nužde sa pametnim telefonima.

Apple je predstavio svoj najnoviji patent kao revoluciju u vršenju nužde i boravka u WC-u. Proizvod iToilette pametna je WC školjka, koja dolazi sa ugrađenom utičnicom i svim mogućim priključcima za vaše Apple uređaje, od iPhone-a, iPad-a, pa sve do vaših Apple zvučnika i slušalica.

‘’Školjka dolazi i sa ugrađenom WiFi konekcijom, antenom koja osigurava dostupnos WiFi-ja i u najzabačenijim WCima, sa mogućnošću downloadovanja muzike sa iTunes-a na vašu školjku, te mnogim drugim značajkama.’’ kažu iz Apple-a.

Školjka će biti uvezana sa vašim iPhone-om u svakom trenutku i pratit će koja osoba iz domaćinstva vrši kolike nužde, koliko vode je potrebno pustiti za kime, te navike vaših ukućana kako bi mogla pratiti tko to školjku koristi više nego što je potrebno.

‘’Punjenje telefona, dockovanje, preslušavanja i prebacivanje muzike, fotografija, sve moguće i nemoguće što možete zamisliti dolazi na ovoj školjci. Ovo će promijeniti način na koji serete. Što je i naš moto za ovaj proizvod – Nek i sranje bude zabavljanje‘’ dodali su iz Apple razvojnog tima.

Školjka će svakih dva mjeseca imati nove updejte, nove skinove i nadogradnje, tako da ćete svoj novac imati zasigurno gdje potrošiti. Bit će dostupne i zlatne, dijamantne, te srebrne školjke.

Iz Applea su još dodali kako će na kraju svake godine svi korisnici školjki moći učestvovati u nagradnoj igri, a nagrađivat će se vrijeme provedeno na iToilleteu.