Zbog imovinskog stanja građana Bosne i Hercegovine, dva glavna zastupnika smart mobilnih uređaja su odlučili korisnicima iz naše zemlje napraviti ustupak i tako omogućiti da svi posjeduju nove serije mobitela.

“Vi znate u kako teškoj situaciji živimo i koliko je teško zadovoljiti potrošačku korpu a kamoli luksuz praćenja novih modela tehnike. Stoga smo kontaktirali svoje stožere u inostranstvu i dobili dozvolu da od sada svoje uređaje dajemo u zamjenu za organe. Naši ljudi od sada mogu dobiti nove modele u zamjenu za bubreg, koštanu srž, jetru, plućno krili ili pak srce o kojem ćemo nešto kasnije. Dakle za navede organe sem srca, jedino što trebaju da urade je da odu na pregled kod doktora i ustanove bez čega se može. Ukoliko npr. imate pravo jake bubrege, odstranite jedan, dobijete novi mobilni uređaj, a i dalje živite bez nekih težih zdravstvenih poteškoća. Zahvati se rade rutinski po uzoru na najviše standarde vađenja organa na crno po modelu Kambodže ili Senegala. Za samo dva dana nakon oporavka imate novi mobitel i zadovoljno živite dalje. Što se tiče srce, ako imate nanu ili dedu na umoru, ili pak vaš otac posljednje što želi da uradi za vas je to da nakon smrti pokloni svoje srce i vama omogući novi mobitel, potrebna je samo saglasnost donora. I naravno da nije umro od srčanog udara, u tom slučaju srce nije validno i morate tražiti drugo. Akcija stupa na snagu od danas”, izjavio je Mevlid Zaguljotina, zastupnik Applea za BiH.

Iz ovih kompanija, nam kažu kako se već javio veliki broj zainteresovanih svih starosnih dobi.

“Ovo je ba lampa. Ja imam 23 godine, ne pijem, jetra i bubrezi su mi med medeni za vađenje. Što se mene tiče nek doktor bira šta da vadi, al ja bez iPhonea X ne želim da razgovaram. Osim što volim otić’ na šišu, nemam nikakvih drugih poroka, a novi telefon će mi pravo popraviti rejting na Instagramu. Bravo za akciju, konačno da se uradi nešto u korist ovog napaćenog naroda”, izjavio je Pike Brzi, kladioničar i nargila mag sa čaršije.

Uvedena je još jedna pogodnost a to je family pack, ako imate nekoga na umoru povadite mu sve funkcionalne organe i tako osigurajte cijeloj porodici nove smart uređaje.