Trend pravljenja ženskih zajednica na društvenoj mreži Facebook u posljednjih nekoliko mjeseci je uzeo maha i sada se već bližimo brojci od nekoliko stotina grupa koje imaju za cilj da se na stotine njihovih članica upoznaju i međusobno razmjenjuju savjete, selfije, iskustva, frustracije, psovke, tegobe, recepte i seksualne fetiše. Nijedna tema nije zabranjena, a kako biste pristupili ovim grupama bitno je da budete žensko starije od pet godina i da vam nije strana upotreba računara. Ostale sitnice poput zdravog razuma, životnog iskustva ili temeljitog poznavanja određenih tema (poput ginekologije, psihologije, pravopisa ili pedijatrije) jednostavno nisu eliminatorne za članstvo i davanje savjeta u ovim grupama.

Novinarka našeg portala provela je mjesec dana prateći i istražujući najpopularnije grupe ove vrste i za vas je pripremila savjete koji su joj promijenili život! Najbolja i najinspirativnija pitanja ali i savjete koje su žene davale ženama vam prenosimo u cijelosti, bez gramatičkih intervencija.

Pitanje: “Znali neko Dali se mogu testovi poloziti sa stelom i kome treba ponudi ti pare valjda je dovoljno 200 KM za stelu bune me raskrsnice”

Najbolji odgovor: “Ma more sve danas’, al ako ti moras platit zbog raskrsnice, nemoj ni polagat… hos ubit nekog, nema veze stoces ti sebe… kad neznas pravila… nemoj molim te et.. meni je takvih vozaca pun nos.. i veli udarla poginla … svi kupuju dokumente ..”

Najbolji komentar: “Uvijek se sjetim maminih rijeci Sine siri ves uvijek lijepo i po redoslijedu. Ves je ogledalo kakva je zena. Vala kada prodjem pored kuce necije a onaj ves samo nabacam na strik ubi u oci…”

Pitanje: “Veceras mi je muz rekao da je pogrjesio sto me ozenio. Inace je jako pazljiv,da li je moguce da je samo trenutak ljutnje,vec danima su nam odnosi hladni,hvala”

Najbolji odgovor br 1: “Kazi ti njemu ajmo mi popit kafu dok bude kafica ja cu nama domacu kokos i maslenicu pa ces vidjet od ljutnje nema nista “

Najbolji odgovor br 2: “Pa hajde meni je bivsi muz rekao da me nikad nije ni bolio i da me ne podnosi To je normalno sto ti je rekao kad se posvadzate”

Pitanje: “Ovako imam 21 godinu ,u vezi sam s momkom 2 god ,i prije 1 mjs me je zaručio ,jer zelimo abd s Bozijom pomoci sada u aprilu/maju da se uzmemo..eh svaki dan se skoro vidjamo ,i zajedno smo isto tako često imamo odnose ,eh sad kada god spavamo zajedno za to isto vece taj odnos imamo po 2 -3 puta haha ,znam da smo ludi al eto obje smo nekako pervezni i sve i eto (bez osudjivanja molim vas) i sve to bez zastite radimo ,kako znam nijednom jos nije ono da u mene svrši il sta vec ,al opet nissmo bas 100% sigurni ,eh sad da li je moguce npr od toga da se nekako opet moze zatrudnijeti il ne”
Najbolji odgovor: “Ja se čuvam tako godinama i nikad nisam ostala trudna slučajno!!! A ko bi te osudio pa normala mladi ste !! A trudnoću ne možeš ne prepoznat radi izostanka mens jedino ako ti nisu redovne.”

Najbolji komentar: “Kad se udas nema sta nema ako kazes da ti je dosadno automatski ides po drva”