Lanac prodavnica Amko Komerc ove godine proslavlja svoj 29. rođendan, povodom čega su pripremili mali poklon za sve svoje uposlenike, jer kako navode radnici su najviše zaslužni za njihov uspjeh.

Mi vrlo dobro znamo da su radnici najzaslužniji zbog toga što mi danas proslavljamo gotovo trideset godina uspješnog poslovanja. Da nije bilo njihovog strpljenja, trpljenja i šutnje u borbi za svoja prava, nikada ne bi uspjeli ostvariti ovako dobru zaradu. Zato smo im do neba zahvalni i odlučili smo na ovaj dan da ih prigodno počastimo. Želimo da se osjećaju kao da su dio velikog kolektiva sa ponosom i zato smo im omogućili da ovaj dan provedu duže sa svojim porodicama”, istakao je Sabit Amko, šef odjela za kontrolu radnika kompanije Amko Komerc.

Na dan rođendana svim uposlenicima će radno vrijeme biti skraćeno za pola sata, kao znak dobre volje njihovih šefova.

“Umjesto što rade 12 sati, taj dan će raditi samo 11,5 sati, kao znak naše dobre volje. Neka iskoriste tih pola sata i ranije odu kućama, odmore se i onda da imaju u komadu dva sata da provedu sa svojim porodicama. Mislimo da od ovoga nismo mogli da im damo prigodniji poklon i zato još jednom ih pozivamo sve da ostanu nama lojalni i da se odmore kao ljudi”, dodao je Amko.

Pored toga, Amko Komerc će svim svojim radnicima dati i po jednu svoju kesu kao mali znak pažnje na dugo i lijepo sjećanje.