Urnebesna reakcija navijača Švicarske je postala vodeći predmet šale ovogodišnjeg Eura. Zbog nagle popularnosti koju je dobio preko noći, ovaj navijač je dobio more ponuda vrhunskih svjetskih brendova da bude akter u njihovim reklamama. Naša zemlja i ovog puta nije ostala bez konja za utrku.

“Nisam ni mogao da zamislim ni u najluđim snovima da će mi se ovakvo nešto desiti. Nekoliko dana nakon utakmice sam bio svjetski predmet zezancije i šale i pomalo je počelo da mi smeta. Nije jednostavno kada znate da vam se cijeli svijet ismijava, potrebno je mnogo snage u karakteru da se to prebrodi i prihvati. Taman kada sam počeo misliti da se već gubim i da ću klonuti psihički, desilo se čudo”, kaže popularni navijač Švicarske.

Ogroman broj kompanija širom svijeta je počeo slati ponude čuvenom navijaču za ulogu u reklamama. Iako je mogao da bira, u konačnici se odlučio na favorita iz naše zemlje.

Nema ko se nije javio s ponudom, od Coca Cole, VW, Tuborga, Nike-a, Adidasa, pa čak i sama UEFA da snimim promotivni spot za njih. Ne smijem vam ni reći kakve su ponude pljuštale i kolike cifre su bile u igri. U konačnici sam se odlučio da prihvatim ponudu Amko komerca iz BiH jer su imali najviše šarma. Realno meni anonimusu kada neko nudi desetine hiljada za reklamu je pomalo sumnjivo i miriše na navlakušu. Ovi se fino javili, ponudili petobanku i poslali scenarij na šta sam pristao. Ljudi poslali cifru koja je realna i znam da me neće zeznuti”, dodaje navijač.

Amko komerc će pored snimanja reklame, koristiti lice glavnog aktera za sve bilborde i online kampanje u periodu od 10 godina.