Amir Zukić, generalni sekretar Stranke Demokratske Akcije, je dobio novi posao. Kako saznaje Šatro info, njega su pozvali iz Elektroprivrede da po izlasku iz pritvora potpiše ugovor o pristupanju ovoj radnoj organizaciji kao konsultant za ljudske resurse i zapošljavanje.

“Pošto, kako je rekao i Predsjednik stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, niko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno, mi smo odlučili nagraditi aktivnosti gospodina Zukića na polju zapošljavanja u Elektroprivredu. Svojim trudom i zalaganjem je dao veliki doprinos pronalaženju kvalitetnih kadrova za ovu, jednu od najuspješnijih, kompaniju u Bosni i Hercegovini. Stoga, želimo da nastavimo saradnju, ali da je institucionaliziramo, jer je do sada bilo nekih problema sa zakonom oko toga kako skauti primaju svoje bonuse”, saopštili su iz Elektroprivrede.

Kako saznajemo, ono čime će se Zukić baviti je klasični lov na talente ili popularno nazvani talent skauting.

“Pa to je u zemljama zapadnog svijeta kojem toliko težimo legitiman posao. Samo kod nas se nešto to izvrće i pravi ilegalnim. Naravno da će čovjek primiti kompenzaciju za svoj rad na pronalasku novih ljudi za ovako bitnu i veliku kompaniju. Šta vi mislite da mi imamo vremena za to? Mi pravimo struju”, rekao je Generalni direketor Elektroprivrede Bajazit Jašarević.

Zukić je danas potpisao ugovor danas, a sa radom će početi u ponedjeljak.

Ekskluzivno smo došli i u posjed fotografije na kojoj se vidi Zukić kako nosi potpisan ugovor u pratnji svog ličnog osiguranja.