Pentagon je danas naredio slanje novog kontingenta pomoći Ukrajini za njenu odbranu od agresije. Iako su do sada poslali već nekoliko pošiljki naoružanja i novca, ovoga puta dostavljaju nešto što će znatno ta naruši moral vojske Ruske Federacije.

“Najveći franšizni restoran na svijetu je zatvoren u Rusiji, iako je ostvarivao enorman promet tokom svake godine. Milioni stanovnika Ruske Federacije su nezadovoljni ovom odlukom i negodovali su protiv vladavine Vladimira Putina. Čak i određenom broju vojnika nije lako palo, zbog čeka smo odlučili da to okrenemo u svoju korist. Poslali smo vojnicima Ukrajine oko pola miliona zastavica McDonaldsa, kako bi rusima udarali na moral”, ističe predsjednik Joe Biden.

Zastavice će biti okačene vojnicima na prsa, a također su poslali i određeni broj većih formata sa mini jarbolom, kako bi mogli biti zakačeni na ruksake i da se vide iz daljine.

“Ovaj franšizni restoran ima tako prepoznatljiv logo, da ga je moguće poznati sa pet stotina metara. Pored toga što će negativno utjecati na neprijatelja, u velikoj mjeri može spasiti život ukrajinskim vojnicima a evo i kako. Zamislite sada ruskog snajperistu koji cilja protivnika i vidi mu na prsima McDonalds znak. Garant će mu krenuti voda na usta, oblit će ga hladan znoj i taman kada krene da se skoncentriše, ovaj vojnik je našao zaklon. Vjerujem da će u velikoj mjeri pomoći odbrambenim snagama”, dodao je Biden.

Pored podjele pješadiji, avijacija će također vršiti manevre tzv. Cluster bombardiranja, gdje će obasipati masovno neprijateljske linije sa flajerima na kojima će pisati “popust na BigMac od 70%”.