Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je izdao proglas, nakon sinoćnjeg gostovanja njihovog predsjednika u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Naime, SNSD tvrdi da osoba koja se sinoć pojavila u Centralnom dnevniku nije Milorad Dodik. Tvrde da je njihovog predsjednika kidnapovali članovi američkih tajnih službi, finansirane od zlobnog zapada, Soroša i američke administracije, kako bi se destabilizovalo Srpstvo i Republika Srpska.

U proglasu se navodi da ono što je navodni Milorad Dodik u Centralnom dnevniku pričao nije ni malo ličilo na njihovog predsjednika, te traže od sigurnosnih agencija da ispitaju slučaj kako bi se utvrdila tačnost njihovih tvrdnji, jer postoji opasnost da je Predsjednik Republike Srpske, još uvijek negdje u pritvoru, a da Banjom Lukom šeta neki klon američkih i zapadnih službi.

Pod broj jedan, onaj frajer sinoć je neki uštogljeni lik. Naš predsjednik, osim što je lijep i zgodan, to je živahan čovjek, Boga mi, malo i bekrija i onako dosta opušten, da ne kažem baja. Onaj sinoć sjedi k’o drvena Marija i ne miče. Samo nešto rukama ko Angela Merkel. Eh sad, tek ono što je pričao je šokiralo nas mnoge, a i stil te priče. Sve nešto k’o da je Holanđanin, a ne Srbin. Ma ni jednom ni da se posvađa”, rekla je uznemirena Željka Cvijanović, Premijerka Republike Srpske.

Jedan od potpredsjednika stranke, Nebojša Radmanović je komentirao više sadržaj njegovog govora.

“Pazite, ono sigurno nije naš presvijetli predsjednik. On da onako govori o zajedničkoj Bosni i Hercegovini, da onoliko istina kaže u jednom intervjuu, a s druge strane da kaže onoliki broj nekih neseparatističkih stvari i da skoro da i ne pominje odcjepljenje, to je nemoguće. Mi ćemo zamoliti Hadžifejzovića da nam pošalje HD snimak kako bismo mogli upratiti fizičke dokaze da ono nije Milorad Dodik i uputiti iste na sigurnosne institucije”, rekao je Radmanović.