Amel Sejfović, kriminalac koji je pobjegao jučer iz zatvora u Sarajevu i dalje je u bijegu. Policija, kao i druge agencije traže Sejfovića, koji se tereti za nekoliko krivičnih djela, između ostalog pljačku banke u sarajevskom naselju Ilidža prilikom koje je poginuo nedužni prolaznik. Šatro.info je došao u posjed tetovaže koju je Sejfović radio neposredno prije odlaska u zatvor, u lokalnom tattoo salonu.

Tetovaža ukazuje na to da je Sejfović predvidio da će biti uhićen, te ja tako i isplanirao svoj bijeg. Genijalni majstorki plan bijega iz zatvora već je neko vrijeme bio zabilježen na njegovoj plećki, a mapa detaljno opisuje put kojim se Sejfović mora kretati kako bi pobjegao iz rigoroznog sarajevskog zatvora.

Tako je na mapi prikazana ćelija u kojoj se Sejfović nalazio, 10 metara puta od ćelije do vrata i stražar koji mu je asistirao prilikom bijega. Sve se odigralo tako brzo i maestralno da je čudo kako je uopće i došlo do pucnjave prilikom bijega.

Svi elementi uzeti su u obzir, kao što se može vidjeti i na tetovaži, odnosno mapi i planu bijega, a plan neodoljivo podsjeća na poznatu američku seriju Prison Break, koje je Sejfović bio veliki fan.

Sarajevski Michael Scolfield je još na slobodi, a postoje špekulacije kako će ubrzo krenuti prema zatvoru u Zenici kako bi oslobodio svoga druga koji je već nekoliko godina zatvoren.