Milorad Dodik, predsjednik RS-a revoltiran ponašanjem ambasada SAD-a i UK-u u BiH naredio je svojim klimoglavcima da prekinu sve kontakte sa njima. Prema zadnjim informacija koje su prenijeli mediji kolektiv ove dvoje ambasade pao je u depresiju zbog ovog poteze gospodina Dodika.

Ja sam sebi dao zadatak da u ovom mandatu što više uništim BiH i kao što vidite dosta dobro mi ide. Uveo sam zakon o kleveti, stalno pravim neke problema i ponašam se kao ono dijete u porodici kojeg se svi stide. Sada sam naredio da se prekine svaki kontakt sa ambasadama SDA-a i UK- u BiH jer mi se jednostavno ne sviđaju ni kao osobe ni kao diplomate. Rade protiv RS i hoće mi zlo što je skakao nedopustivo. Mi sa njima nećemo kontaktirati sve dok nam ne ispune nekoliko zahtjeva koje ćemo u narednim danima staviti pred njih”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Usprkos velikoj depresiji u koju su pali iz ambasade SAD-a u BiH ipak su smogli snage da daju izjavu za naš portal.

“Kada smo čuli da je gospodin Dodik prekinuo sve kontakte sa nama to je bilo kao da nas je nešto udarilo u glavu. Iako nismo sigurni čime smo to zaslužili ovim putem se izvinjavamo gospodinu Dodiku i pozivamo ga na topli razgovor u Sarajevo. Teško nam je sve ovo palo i pola našeg kolektiva je završilo na tabletama i kod raznih psihijatara kako bi se bar malo oporavili od ove realnosti koja ih je udarila u glavu”, rekao je Antony Kriza, PR ambasada SAD-a u BiH.

Ove dvije ambasade su na svojim službenim stranicama podijelile vijest da narednih nekoliko dana neće raditi dok njihovi zaposlenici malo ne dođu sebi od ovog šoka.