Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji, danas je ponovo na konkretan način podržao Vladu Kantona Sarajevo u borbi protiv korupcije. Donacijom vrijednom nekoliko miliona američkih dolara, glavni grad naše zemlje će uskoro riješiti sve probleme po pitanju korupcije.

“Mi smo danas dostavili Betmena Vladi Kantona Sarajevo, te ga instruirali šta konkretno treba da radi. On je vrhunski ekspert u svom poslu, ali je potrebno da ga malo instruiramo jer je ovdje situacija poprilično delikatna, te da nije jednostavna kao u Sjedinjenim državama. Biće brzo spreman za nove izazove, a danas smo ga zvanično i uručili Vladi na korištenje. On će od sada slušati direktive od komesara MUP Kantona Sarajevo te od mene ukoliko to eventualno bude potrebno”, rekao je ambasador Eric Nelson.

Betmen, čiji identitet ne smijemo otkriti, boravit će u Sarajevu naredne četiri godine, te će pokušati riješiti jedan od ključnih problema koji imamo.

“Tek sam doputovao i moram priznati da mi se sviđa grad. U narednih nekoliko dana ću obilaziti naselja i malo se bolje upoznati s terenom. Nakon toga ću preuzeti sve konkretne navigacione sisteme i početi svoj posao zbog kojeg sam došao. Čekam još da mi dovuku Batmobile, bilo je nekih problema na carini pa bi trebao stići za koji dan. Također mi je istekao attacarnet za određene sprave, tako da i to moram čekati, ali nema veze. Radujem se budućoj saradnji i koliko su me uputili sad u kratko, imat ću pune ruke posla”, rekao je Betmen.

Pored korupcije, Betmen će se boriti i protiv ostalih oblika kriminala poput švercanja, utjerivanja dugova i ostalih problema koje imamo u društvu.