Zbog sve češće potrebe tržišta na Balkanu, a zbog neugodnih situacija prilikom kupovine na ruke, kompanija Amazon je uvela opciju naručivanja diplome putem interneta.

“Naša kompanija svakodnevno istražuje tržište i pokušava unaprijediti svoj prodajni asortiman u različitim oblicima. Na Balkanu se javila ogromna potreba za kupovinom diploma, zato smo se odlučili na istraživanje tržišta. Do sada su to radili direktno, te vrlo upadali u neugodne situacije po pitanju toga”, rekla je za naš portal Erica McFarlan, portparolka Amazona za zemlje Balkana.

Amazon će uskoro uvesti opciju kupovine diploma sa svih fakulteta Univerziteta, za sada kažu da zadovoljavaju osnovne potrebe kupaca.

“Za sada se putem naše web stranice, mogu naručiti diplome sa ekonomskog, pravnog, te fakulteta političkih nauka. Za njima se javila velika potreba i gledali smo da njih obezbjedimo prvo. To su tri najmasovnija fakulteta i profesije, te klijentele ne manjka. Uskoro ćemo naravno uvesti opciju kupovine diploma iz oblasti medicine, inžinjerstva, arhitekture, saobraćaja i komunikacija, mašinstva i prirodnih nauka. Također, uvest ćemo i kupovinu diploma akademija, te će korisnici nakon samo dva klika, moći da postanu glumci, slikari ili muzičari”, dodala je McFarlan.

Amazon je napravio posebnu sekciju, gdje možete selektovati nekoliko parametara, ukoliko niste sigurni šta želite, kako bi vam ponudili nekoliko opcija zanimanja kojim bi sepotencijalno mogli baviti u budućnosti, u ovisnosti od vaših ličnih interesa.