Dinamo je sinoć ostvario historijski uspjeh, pobijedivši Totenhem na svom terenu sa nevjerovatnih 3:0. Priliku da komentariše utakmicu nije propustio ni Amar Osim, koji je rekao da bi volio da se Dinamo nađe u koži Željezničara.

“Svaka čast momčadi iz Zagreba, ovo je historijski uspjeh. Drago mi je kad bilo koji tim iz bivše nam države ostvari neki veliki uspjeh, ali moramo biti realni i objektivni uvijek. Ne smijemo gledati samo optimistično i subjektivno, jer je neka ekipa bliska nama. Plasman jeste historijski, ali je ipak protivnik kojeg su pobijedili prosjek. Možemo reći da se ovdje više radi o pukoj sreći, a ne o tolikom kvalitetu o kojem svi pričaju”, kaže Amar Osim.

Osim ističe da bi pola ekipa iz Bosne i Hercegovine u onom meču moglo savladati Dinamo, a o Totenhemu da ne govorimo.

“Da vidimo taj jedan Dinamo protiv neugodnog Tuzla Citija, ili Budućnosti. OK, postigli su tri pogotka, OK savladali ste tim iz Engleske. Ali da vas vidim mangupi kako bi igrali kada bi istrčali na teren u nekoj selendri u BiH. Pa kada zapnete na pola terena na krompir ili nepočupan korov. Pa pola bi vas hodalo kao amputanti! Lako je trčati po engleskoj trav. Da vas vidim na ovoj kaljuži. Mislim moramo biti realni prije svega, svaka čast ,ali nije to za podizanje u zvijezde”, dodao je Osim.

Osim je također pozvao igrače Dinama da jedan trening odigraju na Željinom pomoćnom stadionu, kako bi se adekvatno pripremili za naredne mečeve.