Smjenom Mehe Kodre sa mjesta selektora fudbalske reprezentacije BiH počela su nagađanja o njegovom nasljedniku. Prvi kandidat je svakako bio Vahid Halilhodžić koji je glatko odbio svaku mogućnost da postane selektor BiH. Zadnje ime koje se sve glasnije spominje je ime legendarnog trenera Vrbanjuše, Alije Hadžiosmanovića zvanog Braco.

“Dosta nam je više nekih drugorazrednih trenera koji dođu u reprezentaciju samo kako bi uzimali novac. Htjeli smo Vahu i to je istina, ali izgleda da nema ništa od toga. Dosta je imena bilo u igri, ali nismo uspjeli da nađemo nekog adekvatnog sve dok neko nije spomenuo popularnog Bracu. Odmah smo se svi složili da bi upravo on bio pravi selektor koji ima potencijala da reprezentaciju vrati na staze stare slave. Za sada je Braco jedan od glavnih kandidata pa ćemo vidjeti do kraja sedmice šta će biti”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.

Naš portal je kontaktirao je legendarnog Bracu koji je poručio da nikad nije bježao od izazova.

“Ja sam od Vrbanjuše napravio bosansku Barcelonu i to svi vrlo dobro znate. Igrali smo fudbal kakav se rijetko viđa. Ja sam pratio utakmice reprezentacija i ima tu kvalitetnih momaka samo ih treba dobro posložiti i prije svega psihički pripremiti. Vrbanjušu sam doveo na sam vrh svjetskog fudbala, a vjerujem da bi to isto mogao raditi i sa reprezentacijom. Nikad nisam bježao od izazova i ako mene izaberu na novog selektora neće se pokajati”, rekao je za naš portal legendarni Braco.

Odluka o novom selektoru bi se trebala donijeti do kraja ove sedmice obzirom da reprezentaciju već početkom oktobra očekuju dueli sa Lihtenštajnom i Portugalom.