Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin pozitivan je na koronavirus, objavio je Tanjug. Vulin navodi da mu je koronavirus podmetnut, te da zna o kome se radi i koje su namjere napadača.

“Ovo nije slučajnost već direktan udar na državu Srbiju. Albanci su krivi za ovo i za to imam jake dokaze i argumente koje ću dalje proslijediti specijalnoj službi da pohapse one koji su me zarazili. Oni stalno rade ne samo na razbijanju Srba na Kosovu već razbijanju i same Srbije. Nevjerovatno kako svijet žmiri dok Albanci vrše teror nad Srbima u različitim oblicima. Nećemo ostati dužni zbog ovoga, danas sam to bio ja a sutra već može biti Aleksandar Vučić ili čitava Srbija! Zamislite samo da sam zarazio vojsku da nisam na vrijeme reagovao, pa to bi bio debakl”, oštro je izjavio Vulin.

On dodaje da je prije nekih sedam, osam dana kupovao određene pekarske proizvode, gdje je primijetio čudno ponašanje prodavača, ali u momentu nije reagovao.

“Svratio sam prije kafe da uzmem koji đevrek u pekari u koju ranije nisam dolazio. Primijetio sam na vratima da je vlasnik Albanac, te da su svi uposlenici Albanci. Kada sam krenuo da uđem, oni su počeli da se komešaju. Naručio sam šta sam htio, a oni su se razletili po pultu i kuhinji, tražeći nešto. Primijetio sam da donose perece iz kuhinje, a ne daju mi one s pulta. Prvo sam pomislio možda su ovo reklamni ili žele da mi daju vruće i friške perece. Sada sam uvjeren da su išli namjenski da mi daju perece zaražene koronavirusom, te su me garant čekali danima da uđem ovdje”, dodao je Vulin.

On također navodi da je već nekoliko dana pio kafu u baru blizu te pekare, te da su mu vjerovatno upratili kretanje i čekali momenat kada će ući nešto da uzme.