Predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić već dva dana ne izlazi iz svog kabineta. Izvori bliski predsjedniku tvrde da skoro 48 sati sjedi i misli, a kako navode, misli o tome ko je Republici Srbiji podmetnuo Vojislava Šešelja.

“Naš predsjednik je zabrinut i mnogo potresen. Nije mu jasno odakle je došao taj Vojislav Šešelj i ko je on uopće. Kako nam je rekao, boji se da bi mogao uništiti odlične odnose koje Srbija ima s Republikom Hrvatskom. Mi smo pokušali da ga oraspoložimo. Donosili smo čokoladice, kolače i razne igračke, ali ništa nije pomoglo. Čak smo pokušali i sa hrvatskim proizvodima – pravili Cedevitu, nosili Bajadere. On je i dalje neutješan. Samo sjedi i razmišlja. To mu teško pada izgleda”, rekao je član Vučićeve administracije koji je želio ostati anoniman.

Iako je pokušao Informer i Kurir, ali nisu uspjeli, Šatro info je preko crne magije našao načina da dođe do odgovora predsjednika Vučića o ovoj temi.

“Ja se evo danima brinem. Ne mogu da shvatim odakle je taj čovjek, ko je i ko ga je tu poslao da nam kvari godinama građene diplomatske odnose. Zaista se ne sjećam ni jedne takve pojave u našoj zemlji koja je otvorena prema svim narodima i narodnostima, Hrvatima, Bošnjacima, Mađarima, pa čak i drugim seksualnim pripadnostima. Lično ću se založiti kod Republičkog javnog tužioca da pokrene istragu o tome odakle ovakav čovjek u Srbiji, te kako je dobio pristup našim gostima iz Hrvatske”, rekao je Vučić.