Iako je prošlo više od sedam dana otkako je UN izglasao rezoluciju o genocidu u Srebrenici strasti posebno na Balkanu se još uvijek nisu smirile. Zadnje vijest koja je šokirala javnost je ta da je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić platio Hondurasu čak pola miliona eura da bude suzdržan na glasanju. Gospodin Vučić se brani tima da nije potrošio više od tri milijarde eura za plaćanje glasa protiv rezolucije.

“Rezolucija o genocidu u Srebrenici nam je bila i još uvijek je trn u oku. Mi smo to sve shvatili previše lično i tu je došlo do problema. Dali smo sve od sebe da države budu suzdržane ili čak da glasaju protiv, ali nismo uspjeli. Vidjeli ste i sami koliko mi je stalo kada je malo falilo da zaplačem tamo u UN-u. Sada me optužuju da sam dao neke pare državama da budu suzdržane, ali morate i mene razumjeti moramo sam na sve načine pokušati da ovo uništim”, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Gospodin Vučić naknadno je poručio da nije potrošio više od tri milijarde eura u ove svrhe.

“Ja znam kakva je situacija kod nas trenutno i da su građani na rubu siromaštva, ali ovo nam je neko važnije bilo. Naravno da vam neću reći tačne informacije koliko sam novca dao kojoj zemlji jer bi me ovdje razapeli, ali mogu da kažem da iznos nije veći od tri milijarde eura što je morate priznati prava sitnica kada uzmete u obzir ono šta smo mogli dobiti time, a nismo”, dodao je Vučić,