Iz kabineta Aleksandra Vučića jutros je objavljena informacija da je potreban dramaturg za stalni angažman, kako bi pomagao i kreirao javne nastupe Predsjednika republike Srbije.

Ja više ne mogu sam da osmišljavam i kreiram šta da kažem i kako da to iznesem. Iako sam ljubitelj drame i književnosti, inspiracije jednostavno ponestaje. Imam toliko posla oko pitanja Kosova, Bosne i Hercegovine i situacije u Srbiji da jednostavno ne mogu sve stići sam. Ozbiljan dramaturg bi mi zaista dobro došao”, dramatično je izjavio predsjednik republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić.

Pravo na prijavu konkursa imaju svi koji su diplomirali dramaturgiju na bilo kojoj akademiji scenskih umjetnosti u regiji.

“Ovim činom što pokazujem da mi nije bitno odakle je dramaturg je samo dokaz otvorenosti Srbije. Srbija je svjesna svoje uloge u stabilnosti regiona, te moramo biti ti koji će učiti našu mlađu braću, Bošnjake i Hrvate, pravim vrijednostima i slozi. Moramo biti ti koji će prvi pružiti ruku jedni drugima u izgradnji mostova. Meni zaista nije bitno da li će moj dramaturg tražiti slobodne dane za Božić ili Bajram, ili hoće li na zidu svoje sobe držati orla, šahovnicu ili ljiljane. Meni je samo bitno da je on čovjek i da mi svojim radom omogući opstanak na političkoj sceni”, dramatično je dodao Vučić.

Kandidati moraju jako dobro poznavati srž grčke tragedije, Ep o Gilgamešu, Šekspira, te da budu svjesni da nema te moći koja se ne može pretvoriti u žrtvu. Konkurs traje do sutra