Aleksandar Vučić obnovio je mandat za Predsjednika Srbije na izborima koji su održani jučer. Apsolutnom pobjedom je porazio sve protivnike, te naglasio da ova pobjeda ne bi bila moguća da građani nisu prepoznali njegov kvalitet i rad.

“Želim da se zahvalim svim građankama, građanima, predmetima i bijeloj tehnici koji su glasali za mene. Ovo je samo pokazatelj da je Srbija izabrala put prosperiteta, razvoja i blagostanja, koje smo počeli razvijati i što planiramo da uradimo i u budućnosti. Drago mi je da su građani izabrali najbolju opciju za njih i neka budu sigurni da ih nećemo iznevjeriti. Posebno mi je zadovoljstvo što sam ušao u historiju po broju osvojenih mandata i brojem glasova, trudit ću se da kao i do sada opravdam povjerenje”, istakao je Vučić.

Ono sa čim se Vučić i njegova stranka mogu posebno pohvaliti je sistem propagande, koji svaki izborni ciklus briljira sa originalnim reklamama i sloganima. Ovogodišnja zvijezda kampanje je bio frižider, koji nije ostao uskraćen svoje nagrade.

“Frižider iz kojeg sam izašao na reklami je pokazao svoju lojalnost, kvalitet i predanost napretku Srbije, i ja želim da mu se odužim kako to dolikuje. Imenovao sam ga za svog savjetnika i nadam se da će u budućnosti mi pomoći pri donošenju ključnih odluka. Moram istaknuti da smo svi zaslužni za ovo, i da pobjeda koju smo ostvarili nije moja, već pripada svim građanima i građankama Srbije i hvala im na tome”, dodao je Vučić.

Pored najavljenih obećanja da će vratiti Kosovo, povećati platu na 7.500 eura, otvoriti 75 miliona radnih mjesta, Vučić je naglasio da će u novom mandatu također aktivnije raditi na razvoju svemirskih misija za kolonizaciju Marsa, pomoći Sjedinjenim država u borbi protiv korupcije, te aktivno sudjelovati u procesu demokratizacije Sjeverne Koreje.