Prvi čovjek Republike Srbije, Aleksandar Vučić, jučer je obavio misionarsku dužnost, te širom Beograda liječio pacijente s različitim oboljenjima. Mnogima je vratio osmijeh na lice, te dao nadu i ruku svjetlosti u ovom vremenu tame.

“Kada spasite jednog čovjeka, kao da ste spasili čitav svijet. Moja duša i srce su na mjestu, jer sam uspio svojim časnim i humanim rukama, pomoći mnogim našim sugrađanima. Bilo je jako naporno i iscrpljujuće, ali ne žalim. Svoje zdravlje sam narušio da pomognem drugima, i opet bi. U našem narodu je oduvijek požrtvovnost i humanost bila prioritet. Kome ću pomoći ako neću prvom do sebe. Onaj ko je pored nas, uvijek mora da bude preči od nas samih. To je jedini način da naša društvena zajednica ostvari progres. Oslobodimo se ličnog interesa i egoizma i svima će nam biti bolje”, izjavio je Aleksandar Vučić.

Desetine pacijenata je izbjeglo teške hirurške zahvate, terapije pa čak i smrt, zahvaljujući deset prsta gospodina Vučića.

“Ja imam problem s bubrezima, otkazuje mi jetra a i srce mi je oštećeno. Kada sam vidio Aleksandra na vratima svoje sobe, odmah mi je bilo bolje. U momentu kada je spustio ruku na moju glavu, sve me prošlo. Imam 43 godine, a sada se osjećam ko da mi je 18. Danas ću tražiti otpusni list, upisati kurs boksa, krenuti u teretanu i posvetiti se normalnim i plemenitim stvarima. Hvala mu ko bratu”, rekao nam je pacijent Siniša.

Deset prsta Vučića planira nastaviti ovu humanitarnu akciju, te će nakon Beograda obići Novi Sad, Niš i Čačak, a nakon toga i bolnice u ostatku zemlje.