Aktivisti za prava životinja iz organizacije AnimalTrust, danas su na svečanom ručku, uz dobru pljesku i 13 kilograma drugog mesa, zaključili kako farmaceuti muče životinje testiranjem lijekova na njima. Rebra, plećka, batačići, kremenadle, sve su to bile light motivi kako bi se aktivisti sastali da razgovaraju o pravima životinja.

‘’Strahota je sta rade, pardon. Podrigujem od ove supe od teleće lopatice. Uglavnom, sramota i strahota. Oni te životinje tu drže pa onda na njima testiraju lijekove, pa onda te lijekove mi koristimo kad smo bolesni i nemamo nus pojava, baš zato što su ti lijekovi testirani na životinjama. Nune, može još jedan hamburger.’’ kaže predsjednik organizacije naručujući još jedan hambaš.

‘’Mi ne možemo samo sjediti po strani i gledati šta oni rade. Ja sam jučer s drugaricom jednom iz Jablanice imala sastanak kod Gojka. Dobro smo se napucali janjetine, a onda smo pričali o tome kako male majmunčiće tamo negdje po Africi upucavaju lijekovima za AIDS. Fuj. Prestrašno.’’ kaže Amina, reginalna koordinatorica organizacije.

Tomislav je zadužen za PR organizacije. On kaže kako je svijet trenutno u najgorem stadiju ikada, kada su u pitanju prava životinja. ‘’Mi se nalazimo skoro na mjestu s kojeg više nema povratka. Nedavno sam na jednom roštilju s drugarom koji se vratio iz Japana pričao o tom njihovom užasnom festivalu klanja pasa. Pa to je samo mali cukica i on zaslužuje neka prava. Ne znam kako ljudi mogu jesti pse. To je za mene stravično. Roštilj je bio odličan usput. Tek zaklali krmka, znaš kako je skičao.’’ završava Tomislav.

Nakon što su pojeli po svoju pljeskavicu i još 13 kilograma mesa, ovi izuzetno idealistički nastrojeni aktivisti podigli su svoje transparente i otišli u pravcu borbe za životinje. Prije toga svratili su u Konzum i uzeli piletine na sniženju.