Sarajevski aerodrom će, nakon dugog niza godina, napokon da proširi svoje kapacitete i da polako, ali sigurno, uđe u rang velikih svjetskih aerodroma sa svojim sadržajima koji nijednog putnika ne ostavljaju ravnodušnim. Naime, kako nam najavljuju iz direkcije Aerodroma u Sarajevu, u toku je izgradnja nove, savremene, druge trafike po redu, na parkingu ovog velikog zdanja.

“Mi smo presretni i prezadovoljni zbog činjenice da se naš aerodrom napokon proširuje i što ćemo našim dragim putnicima omogućiti još veće i bolje sadržaje. Nije više red da se s našim aerodromom sprdaju, i da govore kako smo mi skroz mali i kako nemamo letove za velike svjetske destinacije. Ova proširenja prostora započinjemo s novom trafikom u kojoj ćemo nuditi sve one iste stvari koje smo nudli u trafici do i možda još nekih pet ili šest artikala, a onda ćemo, ako Bog da, u dogledno vrijeme, za nekih sedam, osam godina planirati i druga proširenja poput povećanja vrata i većeg broja toaleta. Ali o tom po tom, bitno je da ne trčimo pred rudu i bitno je uvijek početi s malim stvarima, kako bismo onda mogli da napredujemo ka većima. Nekad ćemo i mi imati mnogo letova, a i pista će se sanirati prije ili kasnije” – izjavio je za naš portal portparol sarajevskog aerodroma Emir Krilo.

Sarajevski aerodrom je prethodno proširenje doživio 1996. godine, kada su sanirane rupe na aerodromskoj pisti preostale od prethodnog rata u Bosni i Hercegovini.