Uprava Aerodroma Sarajevo je u jeku pandemije koronavirusa, uspjela obezbijediti sredstva za otvaranje novih radnih mjesta. Pravo na prijavu imaju sva lica koji su građani naše zemlje, u uzrastu od 18 do 65 godina starosti.

“Kažu da je brending zapravo najbitnija stvar u svakom poslu. Činjenica je da mnogi zapravo nemaju pojma koju svrhu ima naš aerodrom, i neki smatraju da je to samo zgrada s ogromnom betonskom plohom pored, jer ruku na srce, više izgleda kao poligon za obučavanje pilota, a ne međunarodni aerodrom. Zato smo odlučili da upravo otvorimo konkurs za pozicije koje do sada nisu postojale, a itekako su potrebne za kreiranje boljeg imidža naše kompanije. Konačno je došlo vrijeme, da nakon više od 25 godina izgledamo kao pravi aerodrom”, kaže Šefko Toranj, šef marketing službe Aerodroma Sarajevo.

Otvoren je konkurs za 65 pozicija statista, koji će biti primljeni u stalni radni odnos, a uslovi za obnašanje ove funkcije su poprilično jednostavni.

“Svi koji dobiju posao će dobiti kofere, putnu opremu, fotoaparate i dodatne rekvizite, kako bi izgledali kao putnici, ili kao osobe koje dočekuju nekoga. Podijelit ćemo ih u dvije smjene, tako da će aerodrom uvijek izgledati popunjeno. Baš poput aerodroma u velikim svjetskim gradovima poput Istanbula ili Berlina. Galama, gužva, dječja graja će se čuti sa svih strana, a putnici koji polijeću iz Sarajevo, imat će zaista osjećaj kao da idu negdje na put, a ne kao do sada da su došli na neku komemoraciju”, dodao je Toranj.

Kao dodatni benefit za sve zainteresovane, birat će se osobe zanimljivog izgleda, poznavaoci stranih jezika, kako bi sve izgledalo da je ovaj aerodrom mjesto susreta različitih kultura, ili kako mi volimo reći evropski Jerusalem.