J.P. Međunarodni aerodrom u Sarajevu je, kao i svi na svijetu, ostao zatečen naglom pandemijom koronavirusa. Ono što je kuriozitet naspram većine mjesta u Evropi, jeste da ovaj aerodrom nema skoro nikakve uslove za rad u vrijeme pandemije.

Međutim, inovativni menadžment ovog javnog preduzeća se dosjetio kako da riješi taj problem, jer kako kažu, snalažljivost je naša jača strana.

“Dugo smo razmišljali. Nama su se ovi putnici žalili kako nikoga ne testiramo, ne vodimo u izolaciju. Ja evo ne znam kakve su to budale koje se žale što ih neko ne maltretira, ali haj, Bože moj, takav je naš svijet. Ne valja pa kako god. Helem, mi smo smislili kako ćemo najjednostavnije riješiti ovu situaciju. Nazvali smo nekoliko ovih hodža što prave zapise. Dogovorili smo s njima da, mimo tendera, jer je urgentna situacija, naprave nekoliko hiljada zapisa koje ćemo mi dijeliti ljudima koji slete. Hodže su nam rekle da su njihovi zapisi sigurni i da će stoprocentno odbiti virus od osobe na koju se zalijepi, ali i da će spriječiti njegovo širenje. Tako da, mi se uopće ne sekiramo i pozivamo sve turiste da dođu u BiH, jer ono, nama će to popraviti ekonomiju, a imamo punu zaštitu. Ovo što se dešava po zapadnim zemljama je sve zato što nemaju dovoljno hodža da im prave zapise. Mi smo tu jako sretni što živimo u BiH”, rekao je Armin Kajmaković, direktor J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Islamska zajednica BiH je podržala ovaj potez i predložila da redovno angažuju nekoliko hodža za razne zapise koji im budu trebali. Tako bi njihovi uposlenici imali dodatnu zaradu na ovim tezgama za aerodrom u Sarajevu.