Zbog loše vidljivosti, stare opreme i katastrofalne zračne navigacije, Aerodrom Sarajevo se do daljnjeg zatvara za letova i prebacuje u druge svrhe. Ova odluka je jednoglasno donesena na sastanku uprave ove kompanije.

Naši radnici se svake zime ubiju od dosade. Avioni ne mogu da lete, oni pola plate potroše ispijajući kafe, a znate da je na aerodromu 4 KM najobičnija kafa. Godinama se žale na isti problem tokom ovog perioda godine, a to u drastičnoj mjeri ima negativan utjecaj na uposlenike. Projekat koji smo pokrenuli će u velikoj mjeri pomoći kako nama, tako i građanima, u to smo uvjereni”, rekao nam je Samir Aviončević, član uprave Aerodroma Sarajevo.

Svi mališani će imati priliku da u periodu radnog vremena aerodroma, uživaju u igranju sa svojim vršnjacima kroz različite aktivnosti.

“Koristit ćemo infrastrukturu kojom već raspolažemo kako bi napravili različite sadržaje. Tu je prije svega rally u kolicima za kofere, nevjerovatno iskustvo za svako dijete. Zatim spust niz električno stubište kao i hodanje u kontru. Sigurno stalno imaju želju da to urade čim uđu u neki šoping centar ali im ne dozvoljavaju. Sada to mogu raditi do mile volja. Tu je također igra žmire na pisti. Ogroman prostor prekriven maglom od koje se ne vidi prst pred okom. Zatim neizostavna igra za djevojčice, preskakanje gume. Samo što će ovdje imati izazov da preskaču žute zaštitne ograde. Sigurni smo da će uživati”, dodao je Aviončević.

Cijene će biti pristupačne i podešene trenutnim uslugama boravka na aerodromu. Ulaz za dijete je simboličnih 75 KM, dok je za roditelje 40 KM da ih pričekaju. Cijene su po satu naravno.