Ministar saobraća Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, najavio je da će danas na kratko napustiti tramvaj, jer ima od ranije preuzete obaveze koje mora završiti u zgradi Vlade Kantona Sarajevo.

“Ja već sedmicama ne izlazim iz tramvaja i po čitav dan se vozim i ibretim postignuću. Ne mogu da se nagledam reakcija građana i njihovog zadovoljstva na licima prilikom ulaska u nove tramvaje. Želim da sam tu sa njima, da dijelimo sreću i budem im tu pri ruci kada odluče da mi čestitaju. Nažalost danas ću morati na jedno sat vremena napustiti tramvaj zbog sastanka vlade”, ističe Šteta.

Navodi da je do sada sve optimizovao da radi online, ali da se ovaj sastanak mora održati uživo jer će usput potpisati i neke dokumente.

“Mi smo u proteklih dana imali sastanke vlade ali online, a ovoga puta smo dogovorili da bude uživo jer imamo važne teme, pa sam taman uvezao da i potpišem neke dokumente usput. Nekada se mora i izaći iz tramvaja, šta ćete takav je posao. Da ne mislite da nisam potpisao nikakav papir sedmicama, moje kolege mi donesu u tramvaj dokumentaciju da potpišem kada sam blizu Skenderije, pa onda ulete da to završim, ali ne mogu ni njih stalno da maltretiram”, dodao je Šteta.

Odmah po završetku posla će se ponovo vratiti u naredni novi tramvaj koji dođe do Skenderije, i tako nastaviti maraton svoje vožnje ibreta.