Muk i gorčina neugodne tišine su se danas prelamali u prostorijama Vlade Kantona, nakon što je ministar Adnan Šteta objavio da daje ostavku, jer ne vidi više smisao svog poslovanja nakon što je isporučio sve tramvaje.

“Moj početak i kraj su bili ti tramvaji, dali su mi novi smisao jer i sami znate da sam godinama bio izgubljen ne znajući šta želim da budem i koji je moj smisao. Kao propali ugostitelj u SDP stranci sam dugo tražio funkciju za sebe, jer me ništa nije zanimalo i kada su spomenuli ministarstvo saobraćaja, sinula mi je ideja da bih mogao zamijeniti te tramvaje. Taj osjećaj ponosa i želje me nosio sve ove godine i konačno je moj život dobio neki smisao. Ali sada kada je misija završena, vrijeme je da se povučem”, kroz suze nam govori Šteta.

Iako u Kantonu Sarajevo ima još mnogo neriješenih pitanja po pitanju saobraćaja, Šteta navodi da to njega ništa ne interesuje i da su tramvaji bila njegova misija.

“Ja ne dolazim iz te struke da bih znao šta sve treba, ja sam samo imao san o novim tramvajima u Sarajevu i on se na sreću građana ali na moju žalost ispunio. Šta ja sada da radim kada su oni stigli, u pogonu i služe građanima? Ponovo sam u lošoj životnoj fazi kada ne vidim nikakav smisao i počeo sam da tonem. Zato je najbolje da se povučem sa ove pozicije i da prepustim nekome ko zaista zna ovaj posao, ja sam eto želio te tramvaje i obezbjedio sam ih”, dodao je Šteta.

Adnan Šteta će prije svega otići na zasluženi odmor od tri mjeseca da prihvati gorku istinu, a nakon toga je odlučio potražiti pomoć lifecoacha da ga usmjeri kuda dalje da ide u svom životu.