Jedan od najperspektivnijih projekata trenutne vlasti u Sarajevu je svakako rekonstrukcija tramvajske pruge. Ministar Adnan Šteta svakodnevno informiraše javnost o tome koliko je metara pruge obnovljeno. Međutim, gospodin Šteta je najavio da će od sada podatke objavljivati u centimetrima kako bi broj bio što veći.

“Prije svega moram reći koliko sam ponosan na ovaj projekt. Našim građanima ćemo napokon dati priliku da uživaju u vožnji tramvajem. Međutim, primijetio sam da se građani ne oduševe previše kada objavimo da smo rekonstuisali dva metra pruge. Realno to i nije neki broj, ali kada bi rekli da smo rekonstruisali dvjesto centimetara pruge to je već nešto. Zbog toga ćemo javnosti od sada dostavljati informacije u centimetrima. Na jednu stranu to što obavljate dobar posao, ali treba to znati predstaviti u javnosti”, rekao je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Ministar Šteta najavio je da će se i dosadašnje vijesti o rekonstrukciji pruge u metrima morati prepraviti u centimetre.

“Do sada je već izašlo nekoliko stotina članaka o rekonstrukciji tramvajske pruge i oni su svi u metrima, ali to će se morati popraviti. Plan nam je bio da to sve objavimo u milimetrima, ali mislimo da bi to bilo ipak malo previše. Evo dok mi ovo pričamo dana je već završeno oko 5 centimetara što samo govori o tome koliko smo efikasni”, dodao je Štete.

Cijela trasa pruge bi trebala biti gotova najkasnije do kraja 2024. godine. Međutim, gospodin Šteta je naglasio da to nije zbog toga što se radovi odvijaju spore nego zbog toga što ima puno pruge.