Zemlje regije već dva dana bruje o skandalu Adija Bebanića, novinara iz Bosne i Hercegovine, koji je napustio posao i otišao da se takmiči u Zadruzi. Danas je Bebanić ekskluzivno za naš portal otkrio o čemu se zapravo radi, i da on uopće nije imao namjeru prijaviti se na takmičenje.

“Ja sam prije nekoliko dana primijetio da me boli glava, hvataju vrtoglavice i da imam malo problema s disanjem. Prepao sam se odmah za svoje zdravlje u ovom jeku pandemije, pa sam pomislio da nije možda korona. Javio sam se porodičnom ljekaru, koji me dalje uputio na pretrage. Rekli su mi da moram pratiti put pacijenta i tu zapravo nastaje pravi pakao”, ogorčeno je rekao Bebanić.

Put pacijenta ga je naveo ne samo van granica Kantona Sarajevo, već i u susjednu Srbiju. Pomalo zbunjen, pomislio je da je to standardna procedura, pa je nastavio pratiti put.

“Kada sam došao do granice, pomislio sam na trenutak da nešto nije ok, ali opet kontam zdravlje je broj jedan i možda je to stvarno put pacijenta koji su napravili. Kada sam stigao u Beograd, rekli su mi da popunim neki obrazac i ja sam u panici to ispunio i aplicirao. Naredni dan su mi javili da dođem na adresu, gdje ću nastaviti dalje svoje putovanje. Kada sam ušao u objekat, primijetio sam da nije u pitanju bolnica već TV show Zadruga. Odmah sam pao u nesvijest zato što sam već bio malo iscrpljen, a činjenica da sam dogurao do Zadruge me dotukla”, dodao je Bebanić.

Bebanić još jednom poziva sve građane da dobro prate put pacijenta, jer i mali trenutak nepažnje vas može odvesti na totalno pogrešnu adresu.