Aca Lukas, rođen sredinom prošlog stoljeća u tadašnjoj zajedničkoj nam državi, je već kao maleni dječak pokazivao interesovanje i talenat za muziku. Na samom početku istraživanja muzičkog sveta, Aca je flertovao sa džezom, svirao u prljavim metalskim i rokerskim bendovima, te na kraju, na svu sreću, pronašao spas u folku!

U jednom od svojih velikih hitova Aca se pitao da li ga voli izvjesna dama kojoj je i posvetio tekst pjesme. Pitao se da li ga voli kada je mrtav pijan, kada je pravi grubijan, voli li ga kad okolo se kurva i zdravlje zbog njega zauvijek izgubi? Mnogi fanovi su se pitali da li je njihov omiljeni pjevač sretan i zadovoljan i da li ga zapravo njegova djevojka iz pjesme voli?

Sakib K. predsjednik fan kluba “Aca4Life” za naš portal je izjavio sljedeće: “Aca je stil života da se mi razumijemo, umije da zbari trebu dok pije kiselu vodu, napadač je strašan, pjeva tako da se čaše same bacaju na pod! Pisali smo peticije Aci da nam kaže da li ga na kraju ona treba iz pjesme “Voliš li me” fakat voli ili ne. Želimo da znamo, zaslužujemo da znamo! A on nam je to, legenda, i ispunio.”

Naime, na nagovor svojih fanova, Aca je nedavno snimio i novu pjesmu sa Sašom Matićem i Miletom Kitićem u kojoj otkriva da ga djevojka iz prethodne pjesma zapravo nikad nije voljela. Aca nam je otkrio da ju i dalje voli i da zbog nje udara šakama o zidove, ne boji se ni groma ni Boga, ali onda ga ne želi.

“ E kako ba takvoj jednoj veličini da neka žena kaže da ga ne voli? I on joj još pjesmu napiše. Legenda lik realno, a ona gubi. Pravo sam se sad potresao, ovi su ti ba novi Romeo i Julija, Bakir i Sebija što bi se reklo. Pratim evo cijeli dan da vidim šta će se dalje desiti, hoće li ona mala reagovati na ovu novu pjesmu, nisam na poso otišo koliko je stresno.”

Aca  Lukas, estradni umjetnik, stil života, kralj, legenda, ikona, zakletva, razlog za razbijanje čaša, živa reklama za viski i praškove za veš, te ponosni član žirija eminentnog šou programa Zvezde Granda uskoro dolazi i u Sarajevo!