Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva za kojeg se vežu mnoge afere, ali i lapsusi prethodnih godina obnašao je funkciju ambasadora BiH u Kataru. Promjenom vlasti u našoj zemlji biti će imenovani i novi ambasadori, a gospodin Skaka će se morati vratiti u BiH. Međutim, gospodin Skaka je poručio svima u BiH da mu se toliko sviđa u Kataru da se nikad dobrovoljno neće vratiti u BiH.

Katar je obećana zemlja za sve i čvrsto stojim iza ove svoje izjave. Posebno ako ste neradnik i dođete na ovu neku visoku poziciju. Uživajte svaki dan, idete na večere, ručkove i obilazite razne evente. To je posao za koji sam ja rođen i mislim da ga trebam do kraja života raditi. Nisam puno pratio političku situaciju u BiH, ali sam čuo da je SDA pala sa vlasti. Obzirom da su sve prilike da će me povući sa ove pozicije ovu priliku ću iskoristiti da im poručim da se nikad dobrovoljno neću vratiti u BiH”, rekao je Abdulah Skaka, ambasador BiH u Kataru.

Vlasti u našoj zemlji ipak su poručile gospodinu Skaki da se dobrovoljno vrati u BiH i da nepravi međunarodne incidente.

On može ostati u Kataru da živi to mu niko neće zabraniti, ali sve to mora sam finansirati. Do sada su mu građani BiH sve plaćali, ali više neće biti na funkciji. Pozivam ga ovim putem da se vrati dobrovoljno i da ne pravi nikakve međunarodne incidente koji bi mogli loše utjecati na BiH. Ako baš želi ostati na toj funkciji neka se učlani u neku od stranaka Osmorke pa neka sa njima to riješi”, rekao je Fahro Smjena, stručnjak za međunarodne odnose.