Bivši gradonačelnik Sarajeva i istaknuti član SDA, Abdulah Skaka jučer je priveden. Gospodina Skaku tereti se za zloupotrebu položaja, mito, novčane malverzacije i još srodnih krivičnih djela. Kako gospodina Skaka trenutno obnaša funkciju ambasadora naše zemlje u Kataru i ne želi odstupiti sa ove funkcije on je najavio da će neko vrijeme funkciju obavljati online

“Ja sam pošten i niko me ne može uvjeriti u suprotno. Mislim da je ovo montiran proces jer sam ja bio jedan od najboljih gradonačelnika Sarajeva ikad. Na prevaru su me naveli da dođem u BiH i uhapsili pa sada moram funkciju ambasadora BiH u Kataru obavljati isključivo online dok se cijela ova situacije ne riješi. Ne znam u čemu je problem i da sam imao neke financijske malverzacije ako je to u interesu grada i građana. Sve ovo je samo zato što sam član SDA”, rekao je Abdulah Skaka, ambasador BiH u Kataru.

Gospodin Skaka je već javio da će posao obavljati online, a za naš portal otkrio je kako će to izgledati

“Ja imam sliku za pozadinu za online sastanke tačno takvu kako mi izgleda kancelarija tako da moji suradnici ništa neće ni primijetiti. Od organa u BiH zahtijevam samo stabilnu konekciju i pristup internetu. Ja naravno da neću prepustiti funkciju tako lako ni u slučaju osuđujuće presude tako da ako su me optužili zbog toga da predam poziciju to mogu zaboraviti”, dodao je Abdulah Skaka.

Gospodin Skaka je najavio da će teško odustati od svoje pozicije ambasadora BiH u Kataru kao i da će tražiti da kaznu ukoliko do nje dođe tražiti da služi baš u Kataru.