U Zenici i dalje bukti rat između gradonačelnika Fuada Kasumovića i A-SDA Zenica. Nakon hapšenja gospodin Kasumović ipak je uspio preokrenuti stvari u svoju korist, ali daleko od toga da je zenička A-SDA odustala. Prema najnovijim informacija A-SDA najavila je blokadu svih nargila barova u Zenici, od kojih je većina u vlasništvu rukovodstva stranke ako gospodin Kasumović ne podnese ostvaku.

“Više ne znamo šta ćemo sa ovim Kasumovićem. Pored svega njega narod još uvijek voli i poštuje. Mi moramo nekako da natjeramo građane Zenice da i nas malo zavole. Sve smo izgubili, imamo sve manje vijećnika, a i gradonačelničkom mjestu neću mi da pričam. Morati ćemo poduzeti ovaj radikalni korak u vidu blokade nargila barova ukoliko gradonačelnik Kasumović ne podnese hitnu ostavku i prepusti vlast nama. Mi ćemo to sigurno bolje raditi nego on. Nadam se da ćemo imati priliku i dokazat ove tvrdnje”, rekao je Ramo Isak, predsjednik A-SDA Zenica i rekorder po broju neuspješnih kandidatura za gradonačelnika Zenice.

Nakon kraće pauze gospodin Isak pojasnio je građanima kako bi cijela blokada nargila barova trebala izgledati.

“Svi znate i to nije tajna da je većina nargila barova u vlasništvu nekoga iz A-SDA. Zbog toga neće biti teško napraviti blokadu. Taj dana građani Zenice će biti uskraćeni za osnovnu životnu potrebu, a to su nargile. Mislimo da će mi ovo jako teško pati, a ne isključujem mogućnost i da se blokada produži. Za ovu situaciju kriv je isključivo gospodin Kasumović i molim sve građane da krive isključivo njega, a ne nas iz A-SDA” ,dodao je Isak.