Daniel C. (23), student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, koji je do nedavno svoje pismene provjere znanja pisao skupocjenim nalivperom shvatio je gdje u životu griješi, izjavili su izvori bliski mladiću.

Prema svjedočenju Danielove koleginice Zerine G., ovaj je već na prvm ispitu pokazao da ne razumije kako se ima ponašati jedinka u društvu. “Ka-ta-strofa! Sjećam se, mi svi došli po prvi put na ispit. Niko nije kontao kako se treba ponašati, ali kada je taj lik izvadio nalivpero sa sve gravurom i kutijom od antilopine kože, svi smo znali da je prekršen tabu.” rekla je Zerina i dodala da svakako ne razumije šta to nalivpera čini posebnim.

Kako su nam potvrdili sa Fakulteta, mladić se pojavio na prvom parcijalnom ispitu iz Histologije u četvrtak, kao i uvijek pripremio nalivpero i rezervni patron, kada je shvatio da bez potrebe i razloga igra protiv društvenih pravila.

“U jednom trenutku je samo digao pogled i u očima sam mu vidjela iskru shvatanja. Naravno, ja sam samo ustala i pružila mu svoju ‘pilotku’, koju je ovaj napokon i primio.” izjavila je Mirela H., asistentica na fakultetu. Dodala je još da svoju ‘pilotku’ više nije vidjela i da misli da je ovo pozitivan znak za mladog Daniela “koji naizgled napokon shvata kako jedan student treba da se odnosi prema školskom priboru.”

Daniel C. je prema izvorima bliskim porodici još u šoku jer se vratio sa fakulteta bez da se uflekao tintom, i nije bio spreman za komentar u trenutku zaključivanja teksta.