Pozadinske osobine pojmova kao što su frajer, dasa, muškarčina, ćune kuće ili alfa mužjak mijenjali su se kroz godine. Na početku su naše izbore osoba kojima smo davali ovakve nadimke oblikovali naši nagoni, a sada, nakon hiljada godina evolucije, moramo priznati da stanje nije mnogo drugačije. Princip je isti, sve su ostalo nijanse što bi rekao Rasta.

Pitali smo 50 žena da nam kažu karakteristike muškarca kom bi dale nadimak “dobrog i poželjnog frajera”. U nastavku vam donosimo njihove odgovore

1. Mora imati dobro auto – Osnovna karakteristika dobrog frajera je da vozi dobar bibi. Što bolji to je on veći frajer. Nije bitno da li ga je sam sebi kupio, da li su mu ga roditelji osigurali ili se sam snašao.

2. Mora imati VELIK novčanik – Ljubav ne plaća račune, a da bi se mogao zvati frajerom bitno je da ženi osiguraš bezbrižne manikure dok ima upaljeno svjetlo i toplu vodu.

3. AJFON – Ako ga Džala i Buba imaju, znači da svi pravi frajeri moraju.

4. Mora biti na glasu kao “frajer među ženama” – U suštini ovo znači da treba biti muška kurva (naravno samo što muškarci ne mogu biti kurve već frajeri, isto kao to žene ne mogu biti frajerice). Jer šta će ti neki kog nijedna neće.

5. Mora biti BAD boy – Ako ti se ne javi danima, radi mutne poslove i ne upozna te sa prijateljima ne znači da te ne voli već da živi brzo i žestoko te ima status tzv lošeg momka. Žene to cijene.

6. DRAMI – Drama i toplo-hladno-vruć-leden odnos gdje ona tebe treba da lovi je idealan odnos u kom svaka žena želi da bude, a osobina neuhvatljivog će te učiniti i neodoljivim.

7. Kralj kafane – Muško mora znati biti kralj kafane, no u ovom slučaju dame ne govore o kafana sa kariranim stolnjacima već o klubovima u kojima pare lete, a polugole druge dame su u kavezima oko njih. Treba znati sjediti u takvom separeu i ludovati. Karirane Miroslav Ilić kafane su out.

8 . Alkohol je out! Droga je in.

9. Ne smije biti ljubomoran! Bitno je da frajeru ne smeta to što djevojka ima finog momka koji je čeka kući dok je on polijeva šampanjcem u skupom hotelu.

10. Frizurica mora pratiti stil života. Brzo, kratko i puno gela.

11. Instagram mora biti pun fotografija iz kafane, sa bazena, markiranih krpica i nogu nepoznatih djevojaka.