Hostese su atraktivne djevojke koje asistiraju na nekom sajmu, konferenciji ili drugoj manifestaciji kako bi pomogle u organizaciji događaja, te kako bi dale i neke osnovne informacije o događaju, proizvodu ili usluzi. Posao hostese postao je jako popularan među studenticama u regionu, a jedna od hostesa nam je otkrila top deset razloga zbog kojih je biti hostesa najbolji posao na svijetu!

1. SVI TE GLEDAJU KAO MALO MESA NA ŠTIKLAMA – Muškarci koji se nalaze u kafani u kojoj ti promovišeš piće će te gledati kao da si najpoželjniji komad mesa na derneku. Jer u suštini jesi, Ovo je odličan način da ti se samopouzdanje podigne na maksimum.

Imam hotel u Međugorju

Imam hotel u Međugorju

2. NEKI NEPOZNATI MUŠKARCI TE PIPKAJU U PROLAZU – Budući da ti tu večer kada hostesiraš nisi osoba već komad mesa muškarci će osjećati potrebu da te pipkaju, štipkaju i mariniraju svojim znojem. Ovo će ti pomoći sa samopouzdanjem kao malo šta.

3. DOBACIVANJE (Ciao maĆko) – Bit ćeš poželjna, seksi i šarmantna svim likovima koji misle da ako su kupili jedan Jeger za marku i po uz njega dobiju i ljubljenje nogu od tebe.

4. NABACIVANJE – Uz dobacivanje ide i klasično nabacivanje, pretežno one prahistorijske fraze poput “Gdje ti je papirić iz kog si ispala bombonice” ili onaj drugi fazon s bombom i tatom teroristom.

Hoćemol' negdje poslije ha, ha

Hoćemol’ negdje poslije ha, ha

5. HODANJE U ŠTIKLAMA DO SUZA – Neudobna obuća u kojoj ćeš lijepo izgledati dok četiri sata budeš nutkala polupijane goste da još popiju je pravi put ka proširenim venama. A štikle se moraju nositi ma koliko ti se plakalo u njima. I ma koliko ti bila hostesa na rock koncertu na nekoj livadi.

6. ISPLATE KOJE KASNE – Trebaš biti zahvalna što si uopće mogla da bilo šta promovišeš, a pare za tvoj pošteno odrađeni posao će da legnu. Nekad. Što više zoveš to ti se dnevnica više smanjuje, pa ćeš umjesto prvobitno dogovorenih 20 dobiti 10 KM.

7. ISPLATE KOJE NE LEGNU NIKAD – Jebiga, nisi potpisala ugovor tako da ti je ovo lekcija da potpisuješ ugovor. Htjeli su da te nauče nečemu.

Možel' u naturi xe xe

Možel’ u naturi xe xe

8. RADNO VRIJEME NE POSTOJI – Jeste da je dogovoreno da se radi četiri sata, ali ni dvanaest ti nije nešto puno napornije. Naravno za iste pare ako para uopće bude.

9. BUDI SPREMNA SAD I ODMAH ZA RAD – Koordinator ti se neće javljati jedno dvije sedmice pa će ti se onda javiti da budeš spremna za 15 minuta jer se ide u Foču. Ako kažeš ne, postaješ teška za rad pa te neće ponovo zvati, a realno pare za faks ti trebaju.

10. KOORDINATOR JE KURVA I BARI TE – Koordinator je naravno uvijek muškarac, mlad, zgodan i kurva. I bari te. Kao uostalom i sve što hoda, jer mu se može.

11. KOORDINATOR TI SE SVIĐA JER JE KURVA I BARI TE – Ova ista kurva koordinator iz prethodne stavke ti se ujedno i sviđa jer jednostavno živiš da svojim prijateljima zadaješ čireve dok te skidaju s pogrešnog lika.