Društvene mreže su preuzele ljudske živote u posljednjih nekoliko godina i ostale su osnovni način komuniciranja sa publikom, prijateljima, porodicom, profesorima i generalno bilo kim ko želi da vas zaprati u beskrajno velikom online svijetu. Ono što se ne desi na društvenim mrežama kao da se nije ni desilo, recimo što si ničim izazvan pravio dijete ako ga kasnije nećeš iskoristiti u vlastitu promociju?

Primat u životinjskom svijetu ljudskih društvenih mreža u posljednjih nekoliko mjeseci svakako ima Instagram – društvena mreža bazirana na što više slika i što manje priče. Kako ne biste ispadali papci, Šatro info vam donosi pregled osnovnih pravila ponašanja na Instagramu koja su MUST!

1. Redovno objavljuj! – Bitno je da svaki dan bude nekoliko fotki tamo, jer ako nije, odmah će ti faloveri pomisliti da nešto nije ok u tvom životu, a ako oni to pomisle, džaba ti kasnije se pravdati.

2. Slikaj SVE! – Hrana / piće / Čarape / Kondom / irelevantno šta, slikaj! Bitno je da napraviš dobru podlogu i da slika dovoljno dobro izgleda makar na njoj bio iskorišteni flaster. Uz pravi filter, sve dobro izgleda.

3. Filtriraj SVE! – Nije ih bezveze neko pravio. I kad misliš da si dobro ispao FILTRIRAJ jer može i bolje uvijek.

4. Često provjeravaj šta ima novo tu! – Ne smiješ propuštati nove objave ljudi koje pratiš jer ako nešto fulaš možeš ne shvatiti koji je filter sada in, a koji je out.

5. Ako si muško slikaj auto! – Ekstremno je bitno da ukoliko imaš ćunu na Instagramu imaš i sliku bibija. Nije bitno da li je tvoj, tatin ili tuđi, bitno je da postoji u online svijetu.

6. Ako si žensko slikaj figuru i nokte (da se i dupe i sise vide istovremeno)! Bitno je da se tvoja figura vidi uz nedavno nadograđene noktiće! Ukoliko ne znaš kako da istovremeno uhvatiš i dupe i sise izguglaj, ima dobrih tutorijala.

7. Ne dopusti da prođe dan bez selfija! – Napući se, izgledaj kao da imaš problem sa probavom i okidaj (važi i za jedne i za druge).

8. Slikaj skupe stvari! – Ako Džala i Buba mogu, možeš vala i ti (posudi ako treba)!

9. Slikaj neke ničim izazvane stvari (poput kapi vode, ulice, sunca ili bare) i pravi se da si neshvaćeni umjetnik. Uz dobar opis ta fotka može biti pun pogodak.

10. SLIKA DANA mora postojati! Nije to niko izmislio zato što ne treba već zato što treba, fotkaj bilo kakvu glupost, stavi smajli i posmatraj ko te je posmatrao.