1. Slatki momak iz malog mjesta
Ovaj student je došao iz provincije, strpao u kofer snove i ambicije, dobričak je i nema pojma šta se sve krije u velikom studentskom gradu. Ovo je obično onaj fini lik koji svim svojim kolegama daje svoje bilješke i svima je nekako drag iako ne konta zbog čega se smijete njegovom naglasku.

2. Tatin sin
Obično se može naći na Pravnom ili Medicinskom fakultetu u Sarajevu, sinovi su poznatih faca iz sarajevskog uspješnog miljea i cilj u životu im je izliječiti komplekse koje su dobili zbog toga što su sinovi poznatih očeva na način da će na predavanja dolaziti u odijelima, voziti najskuplje automobile koje nisu sami zaradili i svima oko sebe srati da su bolji nego što zapravo jesu. Sve ispite polože u roku magično.

3. Lik koji je uvijek napušen na predavanjima
Uživa lake droge, nikog ne maltretira, generalno ga i ne primijetite da je tu ili da nije, osim kada se vrati iz WCa pa vas zapuhne miomiris trave. Generalno chill lik.

4. Štreberčina iz prvog reda
Ovo je onaj lik koji nema seksualni život i generalno nema život pored fakulteta. Zaljubljen je u knjigu i svima mora dokazati da može dobiti sve desetke ikad igdje! Inače jedan od onih koji ne dijele svoje bilješke i kriju papire na testu. Obično odraste u nebitnog šupka.

5. Eeee imaš li skriptu?
Lik koji te ne pozdravlja na hodniku sve do prvog ispita. Kada dođe sezona ispita on postane svačiji najbolji prijatelj kako bi dobio sve dobre skripte. Nakon što ispitna sezona završi, okonča se i njegovo interesovanje za vaš život.

6. Članovi udruženja fakulteta
Nadobudni likovi koji imaju kontakt sa svim profesorima i obično se ponašaju kao da su nebo guzicom dotakli kad koračaju fakultetom. Misle da znaju sve tajne fakulteta i da su mnogo bitni, a zapravo su baš onako nebitni. Vjerovatno će biti premijeri ili barem zastupnici u nekoj od skupština/parlamenata.

7. Demonstratori
Demonstratori mogu biti jako kul i pomagati ljudima na ispitima, no to je onako vrlo rijetko. Češća je situacija da se student demonstrator ponaša gore od najstrožeg profesora i zbog toga postoji velika šansa da ga neko prebije u mračnom prolazu.

8. Profesionalni baritelj (stariji od vas, ne nužno da je i na višoj godini)
Ovo je onaj lik kog bismo mogli nazvati i muškom kurvom. Dakle lik bari sve što hoda, ima četiri službene cure i bezbroj neslužbenih, poznat je kao ljigavac u raji i totalno je prvi lik s kojim ćete se skontati na fakultetu.

9. Parazit
Lik koji vas se uhvatio i ne pušta. Možda je fin ali generalno ispada jako ljigavo kad pokušava da vam onjuši kosu tokom predavanja. Plus vam stalno traži cigare.

10. Lik s kafe
Nikad nije bio ni na jednom predavanju i poznajte ga samo sa kafa. Generalno niste ni sigurni da li ide s vama na fakultet. Inače obično stariji od vas.