Dvadesete su godine otkrivanja sebe i pravljenja beskrajno mnogo grešaka kojih ćeš se sigurno sjećati sa osmijehom kad ostariš (tipa kako si pratila lika po gradu ne bi li dokazala da te prevario ili kako si pijana na šanku pjevala pjesme Ace Lukasa) i to je ok.

Šatro info donosi pregled tipova bivših likova koje će najveći broj mladih djevojaka imati u svojim dvadesetima.

1 . Luđak koji te pratio (i možda još uvijek prati) – ovo je jedan od onih bivših likova koji nikako nije mogao a prihvati da niste više skupa. Vjerovatno ti je slao SMS poruke, dolazio pod prozor i ostavljao mini poklone čak i godinu dana nakon prekida. Nemoj se začuditi ako ti uskoro iskoči iz nekog žbuna da te iznenadi. Zovi policiju.

2 . Fikus – ovo je obično neki fin lik kom si slomila srce na komadiće jer si patila za nekim drugim bivšim. Nije išlo i ostavila si ga, a onda vjerovatno zaboravila da postoji. Postoji velika mogućnost da one srceparajuće pjesme koje šera posvećuje tebi. Ili to ili je postao muška svinja.

3. Zaboravljeni – ovaj lik je toliko nebitan da ga se više i ne sjećaš. Osim kad te prijatelji počnu zezati za njega jer ono realno presmiješni ste bili skupa čak i kad si se ljutila na njih što su ti govorili da je pogrešan za tebe. To je ok, vjerovatno se ni on tebe ne sjeća.

4 . Antikrist glavom i bradom – jedan od onih za koje si mislila da su ljubav tvog života i da ih nikad nećeš preboljeti. Varao te, lagao, skakao po živcima i tebi i svim ljudima koji su dolazili u kontakt s tobom i generalno te pravio budalom. A onda si naišla na nekog normalnog, došla sebi i odjebala idiota.

5 . Onaj što nedostaje tvojoj porodici i prijateljima – pravo super lik koji jednostavno nije bio za tebe ali su ga tvoji prijatelji i porodica gotivili do neba i njima nedostaje više nego tebi.

6 . Mr Seks – jedan od onih likova koji je bio pravo pogrešan za tebe ali sa kojim je odlazak u krevet/u auto//na plafon bio uzbuđujuće iskustvo sa mnogo preznojavanja i vriskova. Na žalost to je bio i jedini dobar aspekt vaše veze. Postoji opcija da se s ovim likom još uvijek čujete i povremeno neformalno vidite.

7. Vječni pokajnik – prevario te hiljadu tri puta ali će se uvijek vratiti i iznova ti objašnjavati kako je pogriješio i kako se sada promijenio. Nije, ne vjeruj.

8 . Onaj što vrišti u kafani da te prebolio – ovaj lik je nakon vašeg raskida izašao sa 63 cure i sa isto toliko njih je objavio status da su skupa na Facebooku. Ludo se provodi dok plače u ćošku svoje sobe zbog tebe.

9 . Povrijeđena dušica – ovaj lik generalno nije zainteresovan za vezu sa tobom ali želi biti u vezi sa bilo kim, traži pažnju i želi sažaljenje. On je onaj lik koji dijeli patetične pjesme i statuse po Facebooku i traži da ga se sažaljeva.

10. Onaj s kim bi se pokupila još koji put.