Naši četveronožni dlakavi prijatelji su nerijetko izvor istinske sreće i zadovoljstva u našim životima. S druge strane, budući da Šatro.info nikad ne laže, oni također mogu biti i izvor najveće frustracije i nervnog sloma kada vam dvadesetu papuču pojedu, jer im je bilo dosadno. U nastavku vam donosimo deset istina o životu sa psom za koje smatramo da svi trebaju znati prije nego li se odluče na korak udomljavanja ili ako ste elita, kupovine psa.

1. MISTERIOZNE DLAKE SU POSVUDA! – Dakle psi su životinje koje imaju svoje dlake i oni će ih ostavljati POSVUDA. Pronalazit ćete dlake u novčaniku ili zatvorenoj kesi čipsa i neće vam nikada biti jasno kako su stigle tu. Bez obzira da li vam je pas čupavo ili ćelavo čudovište pronaći će način da razbaca svoje dlake svuda.

2. NIKAD VIŠE NEĆETE JESTI S MIROM U SVOJOJ KUĆI – Dakle u sekundi kada sjednete da jedete, otvorite kesicu čipsa ili pomislite kako biste baš mogli da jedete, vaš pas će vam pročitati misli i spremno sjesti pored vas i kumiti i moliti da jede. Iako je jeo prije PET MINUTA.

Daj malo makar se otrov’o

3. MALI GLADEŽI – Psi, pogotovo dok su manji, pojest će sve što im se nađe na putu. Ne šalimo se, poznajemo slučaj psa koji je pronašao mrvu u utičnici i iskopao rupu u zidu da do iste dođe. Koliko god hrane da im date oni će htjeti još, jer su male nemani.

4. ŠTETOČINE – Koliko god da vi psa pazite i trenirate, postoji mogućnost, pogotovo kad su mali, da će napraviti neki zijan u stanu. Ovaj zijan nikad ne dolazi najavljen već vreba iza ćoška. Čim vas pas sluša duže od sedam dana morate znati da sprema neko ozbiljno sranje i da će vam, u najmanju ruku, daljanski za televizor biti pojeden tog dana.

5. ČUDNE RADNJE PSA – Nemojte se začuditi kada vam u jednom trenutku u toku dana pas gurne njušku u guzicu i duboko udahne. Ovo može biti traumatično, ali hej to je njihov način upoznavanja sa svijetom.

6. KAKENJE I PIŠKENJE – Postat ćete osobe koje u svakom trenutku dana ili noći znaju da li je pas kakio ili piškio, koliko je kako i piškio, kako su mu kaka i pišaka izgledali, te da li je to sve dobro ili pas treba kod veterinara. Jedan od najsretnijih trenutaka u životu vlasnika psa jeste svakako onaj kada vidite da vam je cuko nakon dva dana napokon čučnuo na livadi da kaki.

REX KAKIOOOOO!!!

7. GLEDAT ĆE VAS DOK SPAVATE – Kada imate psa ponekad je normalno da se osjetite kao da ste u horor filmu. Zamislite, spavate dubokim snom, odmarate, uživate i odjednom osjetite mokar jezik na obrazu i oči koje vam gledaju direktno u dušu. E pa to se dešava.

8. “NEĆE ON MENI NA KREVET” leti kroz prozor – HOĆE! Čim dobijete psa planirate da ga disciplinujete i da on bude jedna mica maca koja će da poštuje sva pravila i koja nikad neće da se popne na kauč. Odmah prestanite da se lažete, taj pas će da vas izbaci iz kreveta, a ne vi njega.

Haj mog’o si nam trknut’ po cigare

9. LIZANJE SVEGA I SVAČEGA – Lizanje svih površina u stanu je jednostavno neizbježan dio odrastanja psa. Sva ova čudna ponašanja kulminiraju kada počnete da čistite podove vodom i Ajaxom, a vaš ljubljeni kućni ljubimac počne da hoda iz vas i liže pod. Ali je sladak pa mu oprostite.

10. MRŽNJA PREMA KUPANJU – Psi su lopovi i manipulatori te će vas natjerati da se osjećate loše, jer ih kupate zato što smrde kao dva tvora. Oni su talentovani da vam nabiju osjećaj krivice i da danima nakon kupanja ne pričaju s vama jer, kako se usuđujete?

Bonus tačka

11. SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE – Ako je kuca muška i nije kastrirana što svakako smatramo da je uredu, jer niko ne voli da mu se odsijecaju muda, u neka doba će sigurno da pokuša da jebe jastuk, vašu nogu, ruku, stomak, igračku ili luster, ako može da dohvati do lustera. U tom slučaju imate jako veliki luster ili jako velikog psa. Onda bi mog’o mahnut’ i komšiju.

To beboooo